Jeugdopleiding

Missie en visie van de opleiding

 

 • Wij bij Sparta Kruiseke staan erop om onze klassieke waarden te behouden en hierover te waken. Onze clubfilosofie sluit perfect aan bij het opbouwen en aanbieden van een kwaliteitsvolle jeugdopleiding.
 • De jeugdopleiding als een zeer belangrijk en waardevol onderdeel van de clubwerking. Wij vinden het vanzelfsprekend en absoluut noodzakelijk om te investeren in de jeugd. Daarom kiest Sparta Kruiseke voor een structuur met een jeugdcoördinator.
 • De Jeugdcoördinator zal het Sparta-team leiden en de verantwoordelijkheid dragen voor het sportieve jeugdbeleid.
 • Iedereen binnen Sparta zal een duidelijke sportieve visie uitstralen en verkondigen, die past binnen de werking van de club. De voorzitter en de trainers ondersteunen dit sportieve doel.
 • Bij Sparta willen wij SCOREN met een kwaliteitsvolle jeugdopleiding gebaseerd op onze vaste traditionele waarden. Daarvoor hebben wij bij Sparta enkele belangrijke kernwoorden die centraal staan in onze opleidingsfilosofie. Sommige van die  kernwoorden sluiten aan bij de sportvisie van de KBVB, andere zijn volledig eigen aan onze club.
 • Het eerste kernwoord bij Sparta is FAMILILAAL

  Als kleine club staan we op het belang van een goede sfeer in de ploegjes, tussen spelers, ouders, trainers, medewerkers, vrijwilligers en supporters. We streven ernaar dat iedereen graag naar Sparta komt en er zich thuis voelt. Het gemoedelijke en
  gezellige staat bij ons centraal en dit zal altijd ons doel blijven. Talloze voetbal- en nevenactiviteiten moeten dit gevoel in onze club brengen.

 • Het tweede kernwoord is FUN

  Voetbalplezier is alles voor het kind. Wij willen ervoor zorgen dat uw kind met plezier en vol goesting naar de club komt voor zijn/haar training en wedstrijd. Als uw kind tevreden
  thuiskomt, ongeacht winst of verlies, u opgewekt vertelt dat het leuk was en dat het zich goed geamuseerd heeft, dan zijn wij in ons opzet geslaagd! Voetbalplezier moet en zal
  er altijd zijn, ongeacht de leeftijd van uw kind! Onze trainers staan hiervoor garant en leveren hiervoor steeds de nodige inspanningen. Onze trainers zijn bekwame en gemotiveerde mensen die uw kind op een speelse en aangename manier begeleiden in de voetbalwereld.

 • Het derde kernwoord is FORMATION

  Natuurlijk komt uw kind naar de voetbaltraining om iets bij te
  leren. Om dit te bereiken hebben we ervoor gezorgd dat we de nodige bekwame mensen in huis hebben. Onze trainers beschikken over de nodige kennis en vaardigheden (door hun opleiding en/of ervaring) om uw kind deze sport in al z’n facetten aan te leren.
  Bovendien verbinden we ons ertoe onze trainers steeds verder aan te moedigen om verdere opleidingen/bijscholingen te volgen. Dit komt de kwaliteit van onze jeugdopleiding (en dus ook uw kind!) alleen maar ten goede. Daarnaast mogen we ook rekenen op de nodige kennis en knowhow van onze partnerclub, SV Zulte-Waregem die ons helpt om onze jeugdopleiding uit te bouwen.

 • Het 4de kernwoord is SPEELKANS voor elk kind

  Elk kind mag meespelen, ongeacht zijn of haar talent. Op die manier krijgt elk kind de kans om de nodige speelminuten te verzamelen en zo vooruitgang te boeken. Tenslotte is het doel van de training toch het ‘matchke’ op de zaterdag te kunnen spelen.
  Ons streefdoel is om elk kind minstens de helft van de speelminuten te gunnen. Natuurlijk moet de speler zich ook aan  aan enkele verplichtingen houden. Zo kan u bv. niet verwachten dat uw kind op zaterdag aan de wedstrijd mag beginnen als hij/zij de hele week niet kwam trainen… Verdere selectievoorwaarden of regels verneemt u via uw trainer. Die regels zijn natuurlijk voor iedereen verschillend.

 • Als einddoel willen we DOORSTROMING

  Onze eigen jeugdspelers zoveel mogelijk laten doorstromen, is een manier om onze jeugdopleiding te meten en te
  waarderen. Er gaat niets boven de voldoening om een eigen jeugdspeler, uit eigen kweekvijver, die de jeugdreeksen bij Sparta heeft doorlopen, te zien doorstromen en debuteren in het eerste elftal. In de mate van het mogelijke schuiven we dus geregeld spelers door naar de kern van het eerste elftal.

 • In ons engagement voor de jeugdsport onderschrijven wij ook de Panathlonverklaring en het FIFA Fairplaycharter.
 • Bovendien zorgen we ook voor een goede en veilige infrastructuur waarin uw kind zijn sport kan beoefenen.
 • Structuur

  Zoals bij elke voetbalclub is onze jeugd ingedeeld in een onderbouw (U6-U9), een middenbouw (U10-
  U13) en bovenbouw (U15-U21).
  Bij elke fase horen natuurlijke verschillende doelen en wordt er op bepaalde belangrijke aspecten gefocusr. Hierbij volgen wij het leerplan van de KBVB.

 • In de Onderbouw

  Als er iets centraal moet staan en direct uitspringen in deze fase dan is dit ongetwijfeld de FUN-gedachte! Alles wordt omgetoverd tot één grote speeltuin met een
  voetbalrandje aan. De FUN en belevenis moet er als het ware afdruipen. De nadruk in de onderbouw ligt op het speels ontwikkelen van basiseigenschappen en
  bewegingsvaardigheden zowel met bal als zonder bal.

 • In de Middenbouw

  In deze vervolgfase wordt er al meer voetbalspecifiek gewerkt. Er is natuurlijk nog altijd de nodige aandacht voor FUN, want die  mag nooit verwaarloosd worden.
  Samen met de KBVB-opleidingsvisie en filosofie kiezen ook wij voor de LTPD-aanpak. Die richt zich op een gestructureerde en speelse wijze op de ontwikkeling van fysieke (kracht, lenigheid, snelheid, uithouding, dynamisch evenwicht), technische,
  tactische en mentale eigenschappen.
  We willen onze spelers zo goed mogelijk helpen en dus ook voorbereiden op alle aspecten van het hedendaagse voetbal en ze klaarstomen om de volgende stap te zetten in hun opleiding.

 • In de Bovenbouw

  De laatste fase van de jeugdopleiding draait om de vervolmaking van de jeugdspeler en hem/haar dus stilaan klaarmaken voor de integratie in het volwassen voetbal.

 • Activiteiten

  Wij organiseren tal van activiteiten in de club om er samen een leuk en leerrijk avontuur van te maken! Dit lijkt ons heel belangrijk en we hopen u dan ook vaak te mogen
  verwelkomen op deze activiteiten. Uw deelname en medewerking is van cruciaal belang voor het slagen van
  die activiteiten.

 • Onze voetbalactiviteiten en nevenactiviteiten.

  Voetbalactiviteiten:
  Dit zijn vanzelfsprekende zaken zoals bv. trainingen en wedstrijden. Ook zaken zoals de Sparta-dag, ons Tornooi,…
  Nevenactiviteiten:
  Dit zijn zaken die wij organiseren om de teamsfeer nog wat aan te
  zwengelen en het samenhorigheidsgevoel nog groter te laten worden! Voorrbelden zijn het ‘Sparta-weekend’, het
  jaarlijks kamp, de pannenkoekenverkoop, de uitstap naar SV Zulte-Waregem om op te lopen, het bezoek aan Bellewaerdepark,…

 • Communicatie

  Onze communicatie voeren wij hoofdzakelijk via het internet (mail of website). Hou de website in de gaten voor nieuwe activiteiten of weetjes of nieuwtjes omtrent de club.
  Op enkele vaste tijdstippen (per seizoen) geven wij ook  informatieboekjes uit.. Die worden gemaakt en verspreid door
  Sparta en bevatten alle nodige gegevens voor het komende seizoen, leuke weetjes, regels & afspraken, aankondiging van activiteiten, enz…